Seattle priredio najveću senzaciju

Jetsi izbacili Coltse

Seattle priredio najveću senzaciju

U prve dvije utakmice NFL doigravanja desila su se dva velika iznenađenje, a pobjeda Seattle Seahawksa nad, sada već bivšim prvacima, New Orleans Saintsima je sigurno najveća senzacija u historiji lige.

Seattle je u doigravanje ušao sa negativnim skorom, dok je pobjedom nad Saintsima postao prva negativna momčad u historiji koja je ostvarila pobjedu u doigravanju. Matt Hasselbeck je odigrao utakmicu života, iako je samo dva dana prije utakmice bio pod upitnikom zbog  povrede.

Hasselbeck je vodio Seahawkse do pobjede (41:36) sa 22/35 za 272 yarde i četiri TD dodavanja. Najbolji igrač prošle sezone, dodavač Saintsa Drew Brees, odigrao je utakmicu karijere kada je doigravanje u pitanju (39/60 za 404 yds, dva TD dodavanja), ali je Hasselbeck na drugoj strani ipak bio bolji.

Trenutak utakmice je bilo trčanje Marshalla Lyncha 3:22 do kraja utakmice. Lynch je pretrčao čak 67 yardi i položio. Čak šestorica Saintsa pokušala su ga rušiti, ali bez uspjeha. I u drugoj utakmici se desilo iznenađenje, ali mnogo manje nego u već spomenutoj.

Prošlogodišnji finalisti Super Bowla Indianapolis Colts ispali su od NY Jetsa, koji su do pobjede stigli u posljednjoj sekundi utakmice (17:16). Nick Folk je pogodio field goal sa 32 yarde i donio pobjedu Jetsima, koji su bili na rubu ispadanja samo sekundu prije kraja utakmice.

Jetsi su vodili rezultatom 14:10 4:37 do kraja utakmice. Onda je kicker Coltsa Adam Vinatieri postigao dva field goala - drugi 53 sekunde do kraja - i donio preokret Manningovim drugovima. Međutim, već spomenuti Folk je donio veliku pobjedu Jetsima, koji će u polufinalu doigravanja igrati protiv New England Patriotsa, dok će Seattle igrati protiv Chicaga ili Atlante.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.