Selby osvojio German Masters!

U finalu bolji od Shauna Murphyja

Selby osvojio German Masters!

A. Beganović

Aktuelni svjetski prvak u snookeru, Mark Selby, osvojio je rangirajući turnir German Masters i zaradio je 80.000 eura.

U finalnom meču German Mastersa, koji se proteklih dana igrao u Berlinu, Selby je sa 9:7 po frameovima savladao Shauna Murphyja.

Murphy je mnogo bolje otvorio meč i nakon prve sesije imao je prednost od 5:3. Međutim, u noćnoj sesiji Selby je zaigrao mnogo bolje. Osvojio je prva četiri framea noćne sesije i poveo je sa 7:5. 

Murphy se nije predavao i uspio je doći do izjednačenja (7:7), no Selbi je u posljednja dva framea odigrao dosta dobro i na kraju je zasluženo slavio sa 9:7.

U finalnom meču German Mastersa napravljena su dva trocifrena breaka i to od 130 i 118 poena, a oba su djelo poraženog finaliste Shauna Murphyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.