Selfie od nekoliko milijardi dolara

Zvijezda do zvijezde

Selfie od nekoliko milijardi dolara

E. Škorić

Jamajčanski atletičar Usain Bolt dobio je prestižnu nagradu "Laureus" kao najbolji sportista u 2016. godini.

Ovo je za Bolta četvrta nagrad Laureus akademije, a prethodno je ovu nagradu osvajao 2009., 2010. i 2013. godine, te je sada za jedan trofej ispred Novaka Đokovića.

Američka gimnastičarka Simone Biles, koja je dominirala na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, dobila je “Laureus” nagradu u ženskoj konkurenciji.

Na kraju je napravljen pobjednički selfie, a na njemu su se našle velike sportske zvijezde poput Michaela Phelpsa, Nica Rosberga, Claudija Ranierija... 

Za povratak godine nagradu je dobio Phelps, koji je u Riju osvojio 23. zlato na Olimpijskim igrama, dok su Ranieri i West Morgan ispred Leicestera dobili priznanje za sportski duh. 

Barcelonini U-12 nogometaši su također dobili priznanje jer su tješili svoje izbezumljene rivale nakon utakmice omladinskog Svjetskog klupskog prvenstva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi