Selimović: Uspjesi dolaze kao rezultat vrijednog rada

Talentovana sportistkinja osvaja priznanja

Selimović: Uspjesi dolaze kao rezultat vrijednog rada

S. Mlaćo

Mlada bokserka Emina Selimović sa takmičenja iz Brčkog se vratila sa titulom državne prvakinje u kategoriji od 60-64 kg, a ova 15-godišnjakinja nastupala je ispred bokserskog kluba "Kamp sport Peljto".

Emina je početkom prošle godine u isto vrijeme kada se počela baviti boksom na nagovor starijeg brata Denija, inače boksera i pomoćnog trenera u ovom klubu, osvojla drugo mjesto na Državnom prvenstvu u Vogošći.

Sa  sedam godina Emina je kao članica Judo kluba Bosna postala kantonalni prvak u džudu, a zatim se nastavila baviti košarkom u KK Koš. Kao pionirka pretprošle godine bila je najbolji strijelac u kantonu Sarajevo, te je uvrštena i u najbolju petorku kantonalnog prvenstva. Tu nije stala, pa je prošle godine na "Međunarodnom košarkaškom šestoaprilskom turniru" u Skenderiji uvrštena u najbolju petorku turnira. Prošle godine prelazi u ŽKK Željezničar, te dobija podršku od svoje trenerice Edine Ljubunčić i priključuje se prvom timu kluba, s kojim trenira i danas. 

"Trenutno igram u Omladinskoj ligi i čekam kadetsko prvenstvo, na kojem ću moći uporediti svoj realan napredak sa svojom generacijom, jer unazad godinu sam igrala sa relativno starijim igračima", priznaje ambiciozna Selimović.

Emina je i član Atletskog kluba Sarajevo za koji ima samo riječi hvale i sa kojim je prošle godine na ekipnom državnom prvenstvu, ostvarila drugi rezultat prvenstva u bacanju koplja i postala dio tima koji je zauzeo prvo mjesto u državi. 

Na pitanje ko joj je najdraži trener, bila je iskrena i priznala da je svaki trener ostavio pozitivan trag u njenom životu.

U prošlosti su tu bili Nermin Pulić, Admir Tutić i Dragana Zorić, a sada su to Edina Ljubunčić, Midhat Šendelj-Mido, Mensur Peljto i Salih Keljalić, te ističe da je od svakog od njih naučila nešto novo. Priznaje i da veliku podršku i razumjevanje ima u svojoj školi (Sportskog gimnaziji) od razrednice Melihe Spahić i profesora sporta Vedrana Oručevića.

Za planove u budućnosti Emina kaže da joj je prioritet košarka, ali da ne voli planirati i da su njeni jedini planovi da vrijedno trenira i uči, jer kako kaže, uspjesi dolaze samo kao rezultat vrijednog rada. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi