Senzacija u Crucible Theatru: Bingham bolji od O'Sullivana

Velika pobjeda i slatka osveta

Senzacija u Crucible Theatru: Bingham bolji od O'Sullivana

A. Beganović

Petorostruki svjetski prvak, Ronnie O'Sullivan, neće igrati u polufinalu Svjetskog prvenstva u Sheffieldu. Naime, do senzacionalne pobjede nad O'Sullivanom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva stigao je Stuart Bingham (13:9).

Nakon prve dvije sesije Bingham i O'Sullivan su na odmor otišli pri rezultatu 8:8 i očekivao se jako neizvjestan nastavak meča, no to se nije desilo.

Prvi frame u trećoj sesiji osvajio je Ronnie, no onda je na scenu stupio večeras fenomenalni Bingham. Svaki O'Sullivanovu grešku Bingham je znao iskoristiti i na kraju je zasluženo slavio.

Bio je ovo treći meč O'Sullivana i Binghama na Svjetskom prvenstvu. U prethodna dva O'Sullivan je slavio (10:5, 13:4), no Bingham je dočekao svojih pet minuta.

Osveta je stigla, a u polufinalu će Bingham igrati protiv Judda Trumpa, koji je po mnogima najveći favorit za osvajanje naslova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.