Senzacija u Crucible Theatru: Wasley kući poslao Dinga

Senzacija u Crucible Theatru: Wasley kući poslao Dinga

A. Beganović

Osvajač pet rangiranih turnira u ovoj sezoni, Ding Junhui, ispao je u 1. kolu Svjetskog prvenstva u snookeru. Bolji od Dinga i to u infarkt završnici bio je debitant na smotri najboljih snooker igrača Michael Wasley (10:9).

Ding je većim dijelom meča imao prednost, no u finišu je mladi Englez zaigrao maestralno, a u posljednjem frameu mu je i sreća bila naklonjena, pa se plasirao u 2. kolo Svjetskog prvenstva, koje se igra u Sheffieldu u Crucible Theatru.

Treći nositelj i po mnogima jedan od najvećih favorita, Mark Selby, do pobjede nad Michaelom Whiteom stigao je u posljednjem 19. frameu. Imao je Selby prednost od 8:4, no White se uspio vratiti na 8:8, a pobjednik je odlučen u posljednjem frameu.

Treba istaći da ovaj meč nije ponudio spektakl, te da niti jedan igrač nije upisao trocifreni break (100 i više poena od jednog dolaska za stol).

Posljednji devetnaesti frame bio je koban i za Stephenea Maguirea, te Jamie Copea. Od Maguirea je bolji bio Ryan Day, dok je Copea savladao Shaun Murphy.

Dosta problema na otvaranju Svjetskog prvenstva imao je i Allister Carter, koji je sa 10:8 savladao Xiao Guodonga. Joe Perry je sa 10:7 savladao Jamiea Burnetta, dok je do nešto lakšeg trijumfa stigao Ken Doherty, koji je sa 10.5 savladao šestog nositelja Stuarta Binghama.

Svjetsko prvenstvo u snookeru, 1. kolo:

Selby - White 10:9

Perry - Burnett 10:7

Murphy - cope 10:9

Day - Maguire 10:9

Carter - Guodong 10:8

Doherty - Bingham 10:5

O'Sullivan - Hull 10:4

Wasley - Ding 10:9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.