Senzacija u Riju: Plivač iz Singapura bolji od Phelpsa

Schooling osvojio prvo zlato za svoju zemlju

Senzacija u Riju: Plivač iz Singapura bolji od Phelpsa

E. Čaušević

Plivač iz Singapura, Joseph Schooling, sinoć je ispisao historiju svoje zemlje jer je osvojio prvu zlatnu medalju.

Schooling je sinoć imao noć koju nije mogao ni sanjati. Ovaj plivač iz Singapura slavio je na utrci na 100 metara leptir, te je oborio Olimpijski rekord. Ipak, mnogo veća vijest za sve jeste da je on u finalnoj utrci pobijedio Michaela Phelpsa koji nije uspio doći do svog 23. zlata.

Ovaj 21-godišnji plivač je utrku završio za nevjerovatnih 50.39 sekundi, a na kraju ni sam nije mogao vjerovati šta je uradio. Ovo je prva zlatna medalja u historiji ove zemlje, te će Schooling zauvijek ostati upamćen.

"Ne mogu da vjerujem šta sam uradio, ovo je zaista nevjerovatno i ludo. Trebat će mi malo vremena da shvatim da ovo nije samo san. Ne znam šta da kažem, presretan sam", rekao je Schooling.

Schooling je ispred Phelpsa završio sa prednošću od 0.75 sekundi, dok je bronzana medalja pripala plivaču iz Mađarske, Laszlo Csehu.

Fascinantna priča je da je Schooling veliki fan Phelpsa, te da mu je on idol u svijetu plivanja. On se čak 2008. godine slikao sa američim plivačem i sigurno da nije mogao ni sanjati da će ga osam godina kasnije ubjedljivo savladati u utrci na 100 metara leptir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi