Šest medalja za Tuzla Sinbru

Karate turnir u Zagrebu

Šest medalja za Tuzla Sinbru

Kada karatisti Tuzla Sinbre odlaze na neko takmičenje onda se može očekivati “žetva” medalja.
Tako je bilo i na međunarodnom Grand prixu u Zagrebu gdje su Tuzlaci osvojili šest medalja.

U konkurenciji seniorki u apsolutnoj kategoriji prvo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 1.000 eura osvojila je Mirsada Suljkanović koja je u finalu rezultatom 2:1 nadigrala klupsku kolegicu Merimu Softić.

Suljkanovićeva je do finala bila bolja od takmičarki Italije, Slovenije i Turske, a Softićeva je slavila u duelima sa predstavnicama Hrvatske, Grčke i Rusije.
Još jedna zlatna medalja pripala je juniorki Eni Huskić. Srebrom su se okitili Adnan Ibrić i Merima Softić, dok su bronze pripale Nerminu Sinanoviću i Maji Kolanović.
Treba dodati da je na turniru u Zagrebu, koji je bio jedan od najvažnijih provjera pred nastup na Evropskom prvenstvu u Parizu nastupilo preko 950 takmičara iz 20 zemalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.