Šesta etapa Tour de Francea pripala Cavendishu
Foto: EPA

Tour de France 2016

Šesta etapa Tour de Francea pripala Cavendishu

S. Bošković

Mark Cavendish (Dimension Data) pobjednik je šeste etape Tour de Francea. 

Cavendish je slavio na etapi dugoj 187 kilometra, voženoj između Arpajon-sur-Cere i Montaubana. Profil staze bio je naklonjen sprinterima, a najbolje se na kraju snašao britanski vozač. 


Jedan od najboljih sprintera svih vremena je slavio s vremenom od četiri sata, 43 minute i 48 sekundi. Drugi je završio Marcel Kittel, dok je treći stigao Dan McLay. 

Cavendishu je ovo bila 29 etapna pobjeda na Tour de Franceu, čime je preskočio Bernarda Hinaulta na trećem mjestu koji ima 28 etapnih pobjeda. Ispred njega je još samo Eddy Merckx s 34 pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti