Sestre na postolju, tri bronce na 200 prsno

Watanabe pobjedila Pedersen

Sestre na postolju, tri bronce na 200 prsno

Japanska plivačica Kanako Watanabe postala je svjetska prvakinja u disciplini 200 m prsno, a čak tri plivačice podijelile su treće mjesto, među njima i svjetska rekorderka Rikke Moller Pedersen.

Dankinja je u Kazanju branila naslov svjetske prvakinje iz Barcelone i vodila je sve do posljednjih 50 metara, a onda je umalo izgubila medalju. U finišu nije mogla pratiti tempo 19-godišnje Japanke (2:21.15), a prestigla ju je i Amerikanka Micah Lawrence (2:22.44). Pedersen (2:22.76) ipak ostalo toliko snage da je u uspjela u istom trenutku dodirnuti rub bazena kad su to učinile Španjolka Jessica Vall i Kineskinja Jinglin Shi.

Australska plivačica Bronte Campbell od petka je nova svjetska prvakinja na 100 m slobodno, a u istoj utrci je do bronce doplivala i njezina starija sestra Cate. Bronte Campbell je otplivala svoju uvjerljivo najbržu utrku na ovoj dionici (52.52) te za 18 stotinki nadmašila Šveđanku Sarah Sjostrom, svjetsku rekorderku na 100 m leptir. Cate Campbell je na cilj stigla s 30 stotinki zaostatka za mlađom sestrom.

Radost australskim ljubiteljima plivanja donio je i Mitchell Larkin na 200 m leđno (1:53.58) osvojivši svoje drugo zlato u Kazanju. Larkin je bio najbrži i na upola kraćoj dionici. Do srebra je doplivao Poljak Radoslaw Kawecki (1:54.55) ponovivši rezultat iz Barcelone 2013., a broncu je osvojio Rus Jevgenij Rilov (1:54.60). Amerikanci su prvi put ostali bez zlata u ovoj disciplini od 1994. godine, a bez medalje od 1991. Ryan Murphy je bio peti, a Tyler Clary sedmi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.