Sestre Williams kupuju Dolphinse

Sestre Williams kupuju Dolphinse

Sestre Williams, Serena i Venus, mogle bi nastaviti trend koji je započeo početkom ove godine. Naime, od početka ove godine, u vlasničku strukturu NFL momčadi Miami Dolphinsa, ušlo je nekoliko poznatih osoba američkog javnog života.

Među njima svakako najpoznatiji su pjevačica Gloria, pjevač Emilio Estefan, te glumac i muž Jeniffer Lopez, Marc Anthony. Američki mediji su prenijeli vijest da su budući suvlasnici Miamia i sestre Williams, a one su informaciju potvrdile. 

Međutim, kako prenose američki mediji, udio Williamsovih u Miamiu neće biti ni približno veliki kao onih ranije nabrojanih. Sestre Williams u karijeri su zajedno zaradile negdje oko 45 miliona dolara, a vrijednost dionica Dolphinsa kreće se daleko više. Tako da će sestre najvjerovatnije kupiti samo mali simbolićni dio, kako bi i one bile na listi poznatih vlasnika. 

Ipak, ono što ljuti navijače Dolphinsa jeste činjenica, da su svi ostali suvlasnici redovni gosti utakmica Dolphinsa, a da sestre Williams nisu nikada otišle ni na jednu utakmicu NFL lige. Iako stanuju u Palm Beach Gardensu, mjestu udaljenom manje od sat vožnje od stadiona Dolphinsa, nikada nisu došle na utakmicu. 

Međutim, kako u svemu,  tako i u ovome, američki mediji vide isključivo političke razloge. Naime, nijedan klub u NFL-u u svojoj vlasničkoj strukturi nema vlasnika Afro-Američkog porijekla, pa bi sestre da budu prve. Posebno sada kada Amerika ima prvog crnca Predsjednika u povijesti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.