Sheffield ušao u historiju
Gary Sheffield

Baseball

Sheffield ušao u historiju

U noći siromašnoj dobrim igrama, tri velika trenutka dugo će se pamtiti. Gary Sheffield, igrač NY Metsa, postigao je pobjedonosni run za Metse protiv Milwaukeea, što je njegov 500. domaći run u karijeri, čime je sa četrdeset godina i 143 dana starosti, postao četvrti najstariji igrač, kome je to pošlo za rukom.

Sheffield je u Metse stigao tek prije deset dana, nakon što su izgubili kući od Tigersa, te je odmah iz tima izbacio startera Busha.

Boston Red Soxi, jedna od najslavnijih ekipa u MLB ligi, ponovo su svojim navijačima priredili utakmicu za infarkt. Nakon što su gubili 0:7, uspjeli su preokrenuti rezultat i slaviti s 10:8. To je bila prva pobjeda Ramona Ramireza u dresu Red Soxa.

Na Citizens Bank Parku u Philadelphii, domaći navijači priredili su nezaboravan oproštaj od legendarnog spikera na stadionu, Harya Kalasa, koji je preminuo u 73. godini života. Međutim, ionako tužne navijače, dodatno su rastužili gostujući San Diego Padresi, slavivši 8:7.

U ostalim mečevima, uglavnom očekivani rezultati.

Rezultati:

NY Yankees-Cleveland 6:5

Chicago Cubs-St.Louis 8:7

Pitsburgh-Atlanta 3:0

Washington-Florida 2:3

Toronto-Oakland 5:8

Tampa Bay-Chicago WS 6:5

Houston-Cincinati 1:2

Texas-Kanzas 3:12

Minesota-LA Angels 11:9

LA Dodgers-Colorado 4:3

Seatle-Detroit 6:3

San Francisco-Arizona 2:0

Philadelphia-San Diego 7:8

Boston-Baltimore 10:8

NY Mets-Milwauke 5:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.