SIM Turneja radosti u pohodu na Bosnu i Hercegovinu

SIM Turneja radosti u pohodu na Bosnu i Hercegovinu

E. Škorić

Nakon što su BH Telecom Sportske igre mladih u društvu Ivice Osima, Vedada Ibiševića, Miralema Pjanića, Edina Džeke i Mirze Teletovića proslavile 5. rođendan, došlo je vrijeme da SIM Turneja radosti zvanično počne.

Prvi grad domaćin tradicionalno je bio neretvanski biser Konjic, gdje se više od 300 mališana takmičilo u malom nogometu i uličnoj košarci. Konjičani su vatreno igrali, pokazujući da je fair play sastavni dio svakog takmičenja. Napete i neizvjesne malonogometne utakmice rezultirale su penalima u finalu, donijevši i suze i slavlje.

„Dali smo sve od sebe, trudili smo se da što bolje odigramo. Konkurencija je bila jaka i izgubili smo. Bit ćemo i dalje uporni i prijavit ćemo se opet“, rekao je dječak Velid Alihodžić iz Konjica.

I Goražde je ovog vikenda dobilo svoje predstavnike na Finalu koje će se sredinom avgusta održati u Sarajevu. Mališani su se takmičili u rukometu, malom nogometu, stonom tenisu, odbojci, odbojci na pijesku i uličnoj košarci.

Dvanaestogodišnja goraždanka Adna Obuća na Igrama učetvuje treći put, a s osmijehom poručuje i drugima da se prijave:

„Osvojila sam drugo mjesto na SIM danima radosti, u Igri između dvije vatre. Sada smo izgubili utakmicu ali nismo tužni, jer Igre su zakon. Mi sigurno dolazimo i sljedeće godine, pozivam i druge vršnjake da nam se pridruže.“

SIM Turneja radosti na najbolji način promovira sport i njegove vrijednosti, toleranciju, prijateljstvo, sportski duh i fair play među djecom i mladima, a sve u sklopu projekta "Fer igra za fer djetinjstvo" u saradnji sa Košarkaškim savezom BiH i uz finansijsku podršku USAID-a.

Široki Brijeg, Čapljina i Mostar naredni su gradovi domaćini najljepše sportske priče. Svi zainteresirani još uvijek se mogu pridružiti učesnicima prijavom putem web stranice www.igremladih.ba ili putem broja telefona 033 711 930.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.