Sin od Gretzkog u MLB

Za razliku od slavnog oca hokejaša

Sin od Gretzkog u MLB

Trevor Gretzky, sin najboljeg hokejaša svih vremena Wayna, odabrao je potpuno drugačiji sport i dobro mu ide.

Ovaj mladić rođen 14. septembra 1992. punim imenom Trevor Douglas Gretzky postao je član poznate MLB ekipe Chicago Cubsa. To je saopštio Peter Chase, glasnogovornik Cubsa napomenuvši da će uskoro biti poznato gdje će Trevor na kaljenje.

Trevor je izabran u sedmoj rundi drafta, a do sad je nastupao za srednju šloku Oaks Christian High School u Westlake Villageu u Californiji. Iako se očekivalo da će preći na univerzitet San Diego State, on je praktično preskočio taj razred i odlučio se za profesionalce. Igra na prvoj bazi i očigledno je potencijal kad su ga uzeli Cubsi, ali sad je pred njim mnogo dokazivanja kako bi zaigrao u MLB.

Wayne Gretzky se još 1988. oženio sa glumicom Janet Jones i uz Trevora imamu još četvoro djece i to Paulinu Mary Jean (1988), Ty Roberta (1990), Tristan Wayna (2000) i Emmu Marie (2003). Ty je na kratko probao sa hokejom i brzo je odustao, a s obzirom da se Trevor odlučio za bejzbol, tata Wayne ima samo još jednu šansu kad su sinovi i hokej u pitanju i to Tristana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.