Sjajna noć Aarona Rodgersa
Aaron Rodgers je odigrao sjajnu utakmicu

NFL 13. kolo

Sjajna noć Aarona Rodgersa

Zbog Dana zahvalnosti trinaesti vikend NFL-a je umjesto nedjelje započeo u četvrtak večer. Sinoć su odigrane tri utakmice u kojima nije bilo iznenađenja.

Denver je pobjedom nad Giantsima donekle spasio sezonu. Broncosi ovom pobjedom ostaju u konkurenciji za doigravanje. Bila je ovo Denveru prva pobjeda nakon četiri poraza u nizu.

U pobjedi 26:6 istakao se rookie Knowshon Moreno sa 88 osvojenih yardi i jednim polaganjem, dok je Kyle Orton bacao 18/28 za 245 yardi i jedan touchdown. Kod New Yorka je svih šest poena postigao Tynes iz dva gola.

Dallas Cowboysi su pobjedom nad Oaklandom 24:7 napravili veliki iskorak ka prvom mjestu u svojoj diviziji. Tony Romo je odigrao vrlo dobru utakmicu. QB Dallasa je bacao 18/29 za 309 yardi i dva touchdowna.

Gostujuću pobjedu su slavili Green Bay Packersi koji su slavili u Detroitu sa 32:14 i na taj način se približili doigravanju. Aaron Rodgers je odigrao sjajnu utakmicu. Bacao je 28/39 za 348 yardi i tri touchdowna. U poraženom timu je mladi Matt Staford bacao 20/43 za 213 yardi i touchdown.

Rezultati:

Denver – NY Giants 26:6
Dallas – Oakland 24:7
Detroit – Green Bay 14:32

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.