Sjajni Fu očitao lekciju Higginsu

Osvojio Scottish Open

Sjajni Fu očitao lekciju Higginsu

A. Beganović

Marco Fu pobjednik je Scottish Opena, rangirajućeg snooker turnira koji se igrao u Glasgowu u Emirates Areni za nagradni fond 366.000 funti.

Fu, koji je tokom cijele godine bio u lošoj formi u posljednje vrijeme je podigao formu, a u Glasgowu je pokazao da je trenutno jedan od najboljih snooker igrača na svijetu.

U finalnom meču Fu je odmjerio snage sa četverostrukim svjetskim prvakom Johnom Higginsom, koji je u finalni meč ušao kao favorit.

I sjajno je Higgins otvorio meč, poveo je 4:1 sa tri trocifrena breaka (126, 101, 100), no nakon toga se probudio Fu. Uspio je do pauze izjednačiti na 4:4, da bi u drugoj sesiji osvojio još pet frameova za veliku pobjedu. Fu je tako stigao do trećeg rangirajućeg naslova u karijeri, a svoj bankovni saldo podebljao je za 70.000 funti.

"Ovo je vjerovatno moja najbolja pobjeda u karijeri", nakon meča je izjavio Fu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi