Sjajni Robinson na Robinson Day

Major League Baseball

Sjajni Robinson na Robinson Day

Ponovo sjajna večer u MLB-u. Nekoliko sjajnih utakmica je odigrano na Robinson Day , a najviše uzbuđenja je bilo u Los Angelesu i Chicagu. Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u New Yorku i Minnesoti.

Robinson Cano odigrao je sjajnu utakmicu-najbolju ove sezone. Na Robinson Day (dan sjećanja na Jackiea Robinsona-prvog crnca u bejzbolu) Cano je ostvario dva home-runa i donio Yankeesima pobjedu protiv Angelsa (6:2). Oba poena za Angelse postigao je Hideki Matsui, prošlogodišnji član šampionske generacije Yankeesa.

Rezultati:
Cleveland – Texas 3:2
Minnesota – Boston 8:0
St. Louis – Houston 1:5
Chicago Cubs – Milwaukee 6:8
Philadelphia – Washington 5:7
Colorado – NY Mets 0:5
San Diego – Atlanta 2:6
NY Yankees – LA Angels 6:2
Toronto – Chicago WS 7:3
Florida – Cinncinati 10:2
Oakland – Baltimore 6:2
LA Dodgers – Arizona 6:5
Minnesota je ponovo bila bolja od Bostona, ali ovaj put zahvaljujući sjajnom pitcheru Twinsa, Franciscu Lirianu, Red Soxi su ostali s nula poena na svom kontu. U pobjedi Minnesote (8:0)  Joe Mauer je ponovo imao dva runa, a Justin Morneau jedan.

Nakon dva poraza Milwaukee je konačno dobio Chicago Cubse u, vjerovatno, najboljoj utakmici večeri (8:6). Trevor Hoffman je u posljednjem inningu morao baciti 29 puta kako bi sačuvao pobjedu Brewersa. Washington je bez najboljeg igrača Ryana Zimmermana slavio pobjedu protiv Philliesa rezultatom 7:5.

U još jednoj sjajnoj utakmici Dodgersi su bili bolji od Arizone sa 6:5 nakon deset inninga. Diamondbacksi su imali prednost od 5:3 do polovine devetog inninga, a onda su Furcal i Ramirez izborili dodatni inning za Dodgerse. U dodatnom inningu odličan posao je obavio mladi Andre Ethier koji je opalio duboko u sredinu, a DeWitt poentirao za drugu domaću pobjedu Dodgersa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti