Sjećanje na Ahmeta Hadžipašića

Memorijalni kick-boks turnir u Zenici

Sjećanje na Ahmeta Hadžipašića

U Zenici će 23. januara biti održan međunarodni memorijalni kick-box turnir pod nazivom „Prijatelji prijatelju prof. dr. Ahmet Hadžipašić“.

Na turniru će nastupiti 14 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske i Mađarske, a tim povodom je u zgradi Vlade F BiH u Sarajevu održana pres-konferencija.
Predsjednik Organizacionog odbora, premijer F BiH Nedžad Branković, podsjetio je na zasluge Hadžipašića u razvoju sporta u Zenici i BiH.

“Izuzetno mi je drago što ćemo se na ovaj način prisjetiti Ahmeta Hadžipašića. Nadam se da će turnir proteći kako dolikuje ovom vrhunskom sportu kojeg je Hadžipašić podržavao“, rekao je Branković.
Podršku organizaciji turnira najavili su ministar za pitanja boraca i invalida u Vladi FBiH Zahid Crnkić te Emir Hadžihafizbegović, ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo, koji je bio savjetnik premijera Hadžipašića.
Organizator turnira je Klub borilačkih vještina „Isak“ iz Zenice, a pokrovitelj Vlada FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.