Sjöström srušila svjetski rekord

Na 50 metara delfin

Sjöström srušila svjetski rekord

Švedska plivačica Sarah Sjöström postavila je na državnom prvenstvu u Borasu novi svjetski rekord u disciplini 50 metara delfin.

Dvadesetogodišnja Šveđanka 50 metara delfin isplivala je za 24.43 sekunde, 64 stotinke sekunde brže od rekorda sunarodnjakinje Therese Alshammar iz Rima 2009. (25.07). Sarah Sjöström je i prva plivačica u povijesti koja je ovu disciplini isplivala za  manje od 25 sekundi. Njezin doseg je tim veći jer je Alshammar rekord dosegla u sada zabranjenim plivačkim kostimima. Sjöströmova je u petak na 50 metara slobodno plivala 23.98 sekundi, kao prva plivačica ispod 24 sekunde bez upotrebe spomenutih kostima.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.