ŠK Travnik organizuje turnir Travnik open 2017

Od 26. do 30. jula

ŠK Travnik organizuje turnir Travnik open 2017

S. Mlaćo

Šahovski klub Travnik od 26. do 30. jula organizuje 3. Međunarodni šahovski turnir "Travnik open 2017- BH Telecom".

Nagradni fond iznosi respektabilnih 5.000 KM pa se očekuje rekordan broj učesnika. 

Na dosadašnjoj listi prijavljenih igrača njih 55, nalazi se još respektabilnih šahovskih imena: Runić, Dumpor, Burović Rijad i Ismet, Tomić, Muratović...

"Posebno zadovoljstvo i čast predstavlja nam činjenica da je Travnik-open 2017. prva etapa evropske turneje Internacionalnog majstora iz Irana Masouda Mosadeghpoura. Ovaj mladi Iranac, član fenomenalne generacije koja je prouzrokovala veliki uzlet šaha u Iranu, nosilac je titule prvaka svijeta u konkurenciji kadeta do 18 godina (Halkidiki, 2015), a na upravo završenom omladinskom prvenstvu Azije (do 20 godina), također je ubjedljivo trijumfovao. Masoud ima rejting 2444 i trenutno je prvi nosilac turnira, pa smo sigurni da će njegov nastup biti izuzetna atrakcija i izazov za sve učesnike, " istakao je Jasmin Fajkić, direktor turnira.

Uz pomoć ŠK Bosna organizator je omogućio da se partije sa prvih stolova prenose uživo preko interneta. Inače, prošlogodišnji pobjednik turnira je crnogorac Miroslav Mršević, prenosi ENI news.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi