Skateboarding, rollerblading i BMX takmičenje u Sarajevu

"Roll to Sarajevo soul" u subotu 15. septembra

Skateboarding, rollerblading i BMX takmičenje u Sarajevu

A. Haznadarević

Da postoji i razvija se, kultura ekstremnih sportova u našem gradu dokaz je drugi Roll to Sarajevo soul, takmičenje u 3 discipline, skateboarding, rollerblading i BMX.

U organizaciji snowboard kluba “FreeStyle”, regionalno okupljanje predstavnika ovih kategorija održati će se u u subotu 15. septembra u skate parku Hastahana (preko puta doma zdravlja Vrazova).

Program i satnica:

Prijave do 16.00

16:30 – 17:00 Takmičenje učesnika do 16 godina starosti
17:15. – 18:00 Role kvalifikacije
18:15 – 19:00 Skate kvalifikacije
19:00 – 19:30 BMX i PARKUR
19:30. – 20:00 Skate/Finale takmičara do 16 godina starosti
20:00 – 20:30 Role finale
20:30 – 21:00 Skate finale

U skate parku Hastahana, koji postoji 10 godina i na čijoj izgradnji i obnavljanju volonterski rade zaljubljenici u ekstremne sportove uz domaće vozače predstaviti će se i vozači iz Hrvatske i Slovenije.

Iz Hrvatske nam stižu profesionalni roleri Tin Hadžiomerspahić (inline rider), te njegov brat Sanjin Hadžiomerspahic (agressive roler) koji će posjetioce počastiti atraktivnim vratolomijama. U goste nam dolazi i Timotej Lampe Ignjić, Burn Energy Drink Slovenia team rider koji je prošle godine zauzeo pobjedničko prijestolje Panonian Challenge, najvećeg kontesta na Balkanu.

Snowboard klub "FreeStyle" uz dodatnu rasvjetu prvi put organizuje i večernji program u toku kojeg će domaća DJ podrška, Mr. Mehikano, El Karihno i Said 5 proširiti zarazne melodije i plesni ritam.

Nagrade za najboljeg skatera i rollera dodjeljuju BURN i HAPPY.

Vidimo se u skate parku, uz izvrsnu zabavu pod otvorenim nebom!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti