Službeno: Georges St-Pierre ponovo u UFC-u

Potpisao novi ugovor

Službeno: Georges St-Pierre ponovo u UFC-u

Georges St-Pierre, jedan od najboljih MMA boraca u historiji vratio se u najjaču organizaciju na svijetu - UFC. 

Ovaj 35-godišnji Kanađanin je u karijeri zabilježio 25 pobjeda i samo dva poraza, a posljednju borbu odradio je 16. novembra 2013. godine kada je podijeljenom sudijskom odlukom savladao Johnyja Hendricksa i tako odbranio pojas u kategoriji do 77 kilograma.

U proteklom periodu o njegovom povratku u UFC se mnogo špekulisalo. Nakon dugotrajnih razgovora St-Pierre je dobio konačno ponudu koja zadovoljava njegove ukuse i na kraju je potpisao ugovor. 

Predsjednik UFC-a Dana White potvrdio je da će se Kanađanin boriti za titulu, ali je i dalje nepoznato da li će za rivala imati pobjednika meča između Tyrona Woodleya i Stephena Thompsona ili će to biti Michael Bisping.

Povratnička borba bi se trebala dogoditi u julu ili augustu ove godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi