Smajlović i Nermin pobjednici I kola Carlsberg snooker lige

Takmičenje održano u Tuzli i Sarajevu

Smajlović i Nermin pobjednici I kola Carlsberg snooker lige

M. Skaka

Proteklog vikenda odigrano je I kolo Carlsberg snooker lige BiH u snooker klubu Billy Blues Tuzla. Na turniru je učestvovalo osamnaest igrača koji su tokom dva dana, na dva stola odmjerili svoje snage. Naime, Billy Blues snooker klub iz Tuzle proširio se za još jedan snooker sto u okviru BKC kluba u kojem su se uporedo održavali svi mečevi.

Kemal Smajlović pobjednik je prvog kola Carlsberg snooker lige BiH kluba Billy Blues. Smajlovića je u finalnom meču dočekao Jusuf Nurković koji je ujedno bio i najveće iznenađenje turnira.

Napeti meč ove dvojice igrača završio je u korist Smajlovića sa rezultatom 3:2. Na turniru je vladala odlična atmosfera dok su ljubitelji snookera, koji nisu mogli prisustvovati turniru, mogli pratiti mečeve uživo putem Facebook stranice kluba.

Ništa manje napeto nije bilo ni u Sarajevu gdje je u snooker klubu 69 takodjer na dva stola svoje snage odmijerilo šesnaest igrača. Na kraju je ipak Nermin Čelović bio bolji od Adnana Brđanina kojeg je savladao 2:0 u finalnom meču. 

Veliko interesovanje za posmatranjem mečeva vladalo je u oba kluba koji su bili ispunjeni do poslijednjeg mjesta u ova dva dana vikenda.

Ovim turnirima je i zvanično završeno I kolo Carlsberg snooker lige BiH u svim klubovima te naredno II kolo počinje u nadolazećem vikendu, ponovo u Sarajevu u snooker klubu Union Jack. Podsjetimo se da je u prvom kolu aktuelnog državnog šampiona Maria Želju Miloševića pobjedio Faris Vučkić u jako neizvjesnom meču koji se odlučio u zadnjem frameu. U live prenosu mečeve je pratilo preko 100 posmatrača i preko 3000 pregleda što ukazuje da će i u narednom drugom kolu prisutnost posmatrača kako uživo tako i online biti očekivano velika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi