Smijenjen najdugovječniji trener
Kevin Towers(plava majica) odlazi iz Padresa nakon 14 sezona

MLB vijesti

Smijenjen najdugovječniji trener

Najdugovječniji menadžer MLB-a Kevin Towers smijenjen je s mjesta prvog trenera San Diego Padresa nakon veoma loše sezone.

Towersa je s mjesta menadžera smijenio Jeff Moorad lider grupacije koja je nedavno kupila Padrese od ranijeg vlasnika Johna Mooresa.

Towers je na klupi Padresa proveo punih 14 sezona s kojima je osvojio četiri titule prvaka NL Westa i jednu titulu  World Seriesa 1999. godine.

Dva dana do kraja regularnog dijela sezone San Diego se nalazi na četvrtom mjestu NL Westa sa skorom 74-86, a šanse za plasman u doigravanje su već odavno izgubljene. Ko će naslijediti Towersa na klupi Padresa još nije poznato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije