Snooker majstori briljiraju u Bugojnu

Prvo kolo Masters PAN Snooker lige BiH

Snooker majstori briljiraju u Bugojnu

S. Mlaćo

U Bugojnu je danas, tačnije u 9 sati, počelo Prvo kolo Masters PAN Snooker lige BiH. Održava se u snooker klubu „Desetka“, a svi prisutni uživaju u sjajnom nadmudrivanju koje pokazuju majstori ovog sporta iz naše zemlje.

Za sada su odigrana tri meča, od čega su dva riješena u "majstoricama". Mario Željo Milošević sa rezultatom 3:0 po frameovima savladao je Zorana Trogrlića,  dok je Asmir Smajlović sa 3:2 savladao Maka Čengića.U ekstra uzbudljivom i neizvjesnom višesatnom meču Muris Katanić  sa 3:2 savladao je Dinu  Arifagića.

Zanimljivo je da kako mečevi odmiču sve više zainteresovanih građana pristiže u bugojansku „Desetku“ pa ne sumnjamo da će mečevi koji budu odlučivali o najboljima na ovom Mastersu privuči veliki broj publike.

Sve je to dokaz nevjerovatne brzine kojom se razvija snooker u našoj zemlji, a isto su nam potvrdili i sami organizatori.

Podsjetimo, 29. maja .2016. u Sarajevu će biti odigrano drugo kolo Mastersa kada će biti upriličena i završna ceremonija dodjele pehara i nagrada za državnog prvaka i osvajača prestižne nagrade PAN snooker lige BiH 2015/2016.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi