Šok za šampione na startu nove NFL sezone
Foto: EPA

Chiefsi pobijedili Patriotse na krilima rookieja

Šok za šampione na startu nove NFL sezone

Piše: M. Šljivak
Ekipa Kansas City Chiefsa pobijedila je kao gost aktuelne šampione New England Patriotse (42:27) na startu 98. NFL sezone.

Niko nije ni slutio da će se veliko iznenađenje desiti na počeku nove sezone. Patriotsi su odlično otvorili meč, imali su prednost na poluvremenu od 17:7 i to zahvaljujući Mikeu Gillisleeju, koji je postigao dva touchdowna trčanjem.

Za Patriotse je sve izgledalo idealno do četvrtog perioda igre. U posljednjih 15 minuta su na krilima Gillsleeja ušli vodstvom od 27:14, da bi zatim na zaprepaštenje svih navijača na Foxbrough stadionu, potpuno nestali s terena.

Briljirali su u ovom dijelu igre novajlija Kareem Hunt i quarterback Alex Smith. Hunt je postigao dva touchdowna, da bi zatim West potvrdio pobjedu Chiefsa koji su tako napravili senzaciju protiv legendarnog Toma Bradyja i njegovih Patriotsa.

Alex Smith je odigrao fantastičan meč. Bacio je četiri touchdown pasa za 368 jardi, ali glavna zvijezda večeri je bio rookie Kareem Hunt sa pretrčanih 148 jardi i tri touchdowna.

S druge strane jedini vrijedan pomena je Mike Gillislee sa tri touchdowna, a slabu noć je imao Tom Brady sa samo 16 kompletiranih dodavanja i ukupno 267 jardi.


NFL