Šokantan poraz Pacquiaa: Jeff Horn novi prvak WBO kategorije

Jednoglasnom odlukom sudija

Šokantan poraz Pacquiaa: Jeff Horn novi prvak WBO kategorije

E. Čaušević

Australski bokser Jeff Horn priredio je sinoć veliko iznenađenje pobjedom protiv osmorostrukog svjetskog prvaka Mannyja Pacquiaa.

Zanimljivo je da je Horn prije profesionalne karijere boksera radio kao učitelj, a sinoć je u Brisbaneu pokazao svoje vještine. Iako mu niko nije davao šanse da može da savlada svjetskog prvaka WBA kategorije, on ih je sve demantovao.

Horn je izdržao svih 12 rundi, a do pobjede na Pacquiaom stigao je nakon jednoglasne odluke sudija. Filipinac je prije ovog meča poručio Hornu da neće izdržati ni tri runde, no brzo se pokajao.

Iako Australac sada želi da se bori protiv Floyda Mayweathera gotovo je sigurno da će prvo morati odraditi revanš protiv Payquiaa i to krajem ove godine. Borba bi trebala biti održana u Melburnu.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi