Solidan nastup Amine Kajtaz na Svjetskom prvenstvu

Završila na 48. mjestu od ukupno 69 plivačica na startu

Solidan nastup Amine Kajtaz na Svjetskom prvenstvu

A. Beganović

U ruskom Kazanju u toku je Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, a danas između ostalog na sportska borilišta izlaze plivači i plivačice.

U ranim jutarnjim satima održane su kvalifikacije u trci na 100 metara delfin za plivačice u kojima je učestvovala i naša predstavnica Amina Kajtaz. U kvalifikacijama je učešće uzelo 69 plivačica, a Amina je na kraju zauzela 48. mjesto.

Dionicu od 100 metara "delfinom" je Amina isplivala u vremenu 1:03.39 i za najbržom švedskom plivačicom Sarah Sjostrom zaostala je 6 sekundi i 92 stotinke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.