SP u biciklizmu: Jedanke nagrade za muškarce i žene

SP u biciklizmu: Jedanke nagrade za muškarce i žene

O. Lekić

Međunarodna biciklistička unija (UCI) saopštila je da će od naredne godine nagrade na Svjetskim prvenstvima biti jednake za žene i muškarce, prenosi Tanjug.

Izjednačenje nagradnog fonda odnosi se na sve discpline osim timskog hronometra.

"Odluka je veoma važan korak naprijed u našim naporima da obezbijedimo zdravu i fer budućnost za naš sport", rekao je prvi čovjek vladajućeg tijela svjetskog biciklizma Pat McQuaid.

Biciklizam je tako krenuo putem tenisa, jer su najveći turniri još prije nekoliko godina izjednačili nagrade za obje konkurencije. Za sada nije bilo reakcija na odluku Međunarodne biciklističke unije, ali je gotovo izvjesno da muškarci neće biti oduševljeni, posebno zato što oni voze daleko teže urke od žena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.