SP u plivanju 2017 otkazano zbog finansijskih problema
Foto: epa.eu

Meksiko skratio državni budžet

SP u plivanju 2017 otkazano zbog finansijskih problema

Svjetsko prvenstvo u plivanju kojem je 2017. godine domaćin trebao biti Meksiko neće se održati u ovoj zemlji zbog velikih troškova organizacije. 

Nakon što je nedavno u najvećoj državi Centralne Amerike skraćen državni budžet, finansijskih sredstava za organizaciju SP u gradu Guadalajara nije ostalo dovoljno. Ovu odluku saopštila je meksička državna Komisija za sport u srijedu. 

Za ovu investiciju nedostajalo je gotovo 100 miliona dolara (87,6 miliona eura), a zbog ovog manjka i otkazivanja SP-a Meksiko će morati platiti kaznu od pet miliona dolara (4,83 miliona eura).

Nova destinacija održavanja Svjetskog prvenstva u plivanju nije poznata, dok će ovoga ljeta, u julu, domaćin SP-a biti ruski grad Kazanj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.