Spahović srebreni na “Trofeju Beograda”

Hrvački turnir u srbijanskoj prijestonici

Spahović srebreni na “Trofeju Beograda”

Mladi hrvač sarajevske Bosne, Tomislav Spahović, iz Beograda se vraća sa srebrenom medaljom. Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji «Trofej Beograda» na kojoj je Spahović nastupio u juniorskoj konkurenciji.

Bh. predstavnik je u kategoriji do 85 kilograma (grčko-rimski stil), u eliminacijama ostvario tri pobjede, da bi u finalu bio poražen od domaćeg takmčara.

O dobrim nastupima Spahovića najbolje pokazuje podatak da je od strane organizatora proglašen najboljim stranim hrvačem na turniru.
Naredni ispit našem mladom sportisti je takođe u Beogradu, a radi se o nastupu na Memorijalu «Ljubomir Ivanović». Taj turnir biće prvi kvalifikacioni za nastup na Mediteranskim igrama u italijanskoj Pescari.
Na kraju treba dodati, da su našu zemlju u Beogradu predstavljala četiri hrvača, iz klubova Bosna (Sarajevo) i Sloboda (Tuzla), te da je nastupilo više od 100 takmičara iz pet zemalja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti