Španija potopila Barakude

Olimpijske igre, vaterpolo

Španija potopila Barakude

D. Vejo

Vaterpolisti Hrvatske sinoć su poraženi u trećem kolu grupe B OI u Riju od selekcije Španije rezultatom 9:4, po četvrtinama je bilo 2:0, 2:1, 1:2 i 4:1.

Španci su od samog starta diktirali tempo. Pri vodstvu od 2:0 u prvoj dionici imali su dvije prečke, te još dva šuta kojima su mogli duplirati prednost. U drugoj četvrtini, Barakude se bude ali ni to nije bilo dovoljno. Na odmor se odlazi sa prednošću Španaca od 4:1.

Treća četvrtina dobro je počela za selekciju Hrvatske. Uspjeli su da se na kratko vrate, bilo je 2:1 za Barakude. A onda, Španija prebacuje u veću brzinu. Posljednja dionica meča donosi potpunu dominaciju Španaca, te sa četiri gola u mreži Barakuda, potpuno deklasiraju aktuelnog olimpijskog prvaka.

U narednom meču, Hrvatska će odmjeriti snage protiv Italije koja igra sjajno na OI.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi