Španija preko SAD-a do finala

SP u vaterpolu

Španija preko SAD-a do finala

Za naslov prvaka svijeta u vaterpolu igraće Srbija i Španija. I dok je Srbija svoj meč odigrala ranije, Španija je večeras nadigrala selekciju SAD-a sa 7:6.

Podsjetimo, pomenute dvije reprezentacije igrale su u prvom kolu grupe. Tada je slavija «crvena furija» sa 11:9 što je u tom trenutku bilo prvorazredno iznenađenje.

Finalni meč 13. Svjetskog prvenstva u Rimu igra se u subotu, 1. avgusta od 21 sat, a prethodno će u utakmici za treće mjesto snage odmjeriti Hrvatska i SAD, ekipe koje su prije turnira, uz Crnu Goru, važile za najveće favorite za zlato.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.