Spektakl će ipak biti: Joshua saznao ime novog protivnika

Protiv Moline za naslove u teškoj kategoriji

Spektakl će ipak biti: Joshua saznao ime novog protivnika

E. Čaušević

Prije nekoliko dana ukrajinski bokser Vladimir Kličko poručio je da zbog povrede odgađa meč protiv Anthonyja Joshue za naslove u teškoj kategoriji.

Meč između Klička i Joshue ljubitelji boksa čekaju već nekoliko godina, ali je Ukrajinac ponovo našao način da izbjegne ovu borbu. Ovaj meč je otkazan nakon što su iz Kličkovog tima poručili da ovaj borac ima problema s povredom, te da neće biti spreman za meč.

Ipak, danas je IBF objavio da će se meč za novog prvaka teške kategorije održati 10. decembra u Manchesteru, a Joshuin protivnik bit će američki bokser Eric Molina. Joshua je još uvijek neporažen, dok 34-godišnji Molina ima tri poraza u svojih 28 borbi.

"Sretan sam što je sve spremno za 10. decembar i sada ću se fokusirati na pripreme. Bilo je dosta govora o tome ko će biti moj protivnik, ali mislim da je Molina možda i najbolji izbor u ovom trenutku. Očekuje vas spektakl i iskreno jedva čekam da ovaj meč počne", rekao je Joshua.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi