Spektakl u Londonu: Fu u sjajnom meču bolji od Trumpa

Među osam najboljih prošao i Robertson

Spektakl u Londonu: Fu u sjajnom meču bolji od Trumpa

A. Beganović

Ronnieju O'Sullivanu, Ding Junhuiju, Marku Allenu i Joe Perryju su se u četvrtfinalu Mastersa u Londonu koji se igra za nagradni fond od 600.000 funti pridružili Marco Fu i Neil Robertson.

Nakon fenomenalnog meča između Marka Allena i Johna Higginsa odigranog u ponedjeljak, juče su ljubitelji snookera oduševili Fu i Judd Trump.

U meču sa pet trocifrenih breakova i devet breakova sa 50 i više poena bolje se snašao Fu koji je slavio rezultatom 6:5, iako je meč mnogo bolje otvorio Trump.

Poveo je Englez 3:0, a imao je i prednost 4:2, no Fu se nije predavao. Uspio je izjednačiti na 4:4, te zatim i spasiti meč loptu, pa se na kraju sasvim zasluženo plasirao u četvrt finale ovog prestižnog snooker turnira. Tri trocifrena breaka napravio je Fu (130, 110, 102), a jedan manje Trump (102, 112).

U drugom meču osmine finala odigranom juče nije bilo mnogo uzbuđenja. Neil Robertson je u duelu sa Allisterom Carterom opravdao ulogu favorita i slavio je rezultatom 6:3 uz jedan trocifreni break i to u posljednjem frameu (117).

Danas su na rasporedu posljednja dva duela osmine finala, a sastaju se Mark Selby i Mark J Williams, te Shaun Murphy i Barry Hawkins.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi