Sport Life potpisuje ugovore s tri kadetska reprezentativca

Sport Life podržava kadete

Sport Life potpisuje ugovore s tri kadetska reprezentativca

Sponzorski tekst

U Sarajevu, 26. i 27. aprila, 2016. godine,  održaće se konferencija za medije u kojima će kompanija Sport Life potpisati vrijedne jednogodišnje sponzorske ugovore sa tri kadetska reprezentativca Bosne i Hercegovine u fudbalu, Rijadom Sadikuom, Demirelom Veladžićem i Nedimom Hadžićem koji će od 5. do 21. maja učestvovati na ovogodišnjem Evropskom kadetskom prvenstvu u Azerbejdžanu.

Potpisivanjem ugovora o sponzorstvu na godinu dana mladi igrači će dobiti veliku podršku kompanije Sport Life i svjetskih brendova, Nike, Adidas i Umbro, koji su pokazali veliku vjeru u potencijal bosanskohercegovačkog fudbala. 

Potpisivanje sponzorskih ugovora će biti organizovano po sledećem rasporedu:

- U utorak 26. aprila u 10:30h, u organizaciji kompanije Sport Life, u Adidas shop-u u Sarajevo City Centru  kompanija Adidas će  potpisati ugovor sa mladim štoperom Rijadom Sadikuom. 

- U utorak 26. aprila u 11:30h u Sport Life shopu, kompanija  Umbro potpisaće sporazum sa veznim igračem, Demirelom Veladžićem.

- U srijedu 27. aprila, takođe u organizaciji kompanije Sport Life, sa početkom u 11h, u Sport Life prodavnici kompanija Nike će potpisati ugovor sa Nedimom Hadzićem koji igra na poziciji špica.

Iz kompanije Sport Life naglašavaju da je ova godina izuzetno plodonosna u oblasti kadetskog fudbala sto je potvrdio i prvi istorijski plasman mlade reprezentacije na Evropsko prvenstvo u Azerbejdžanu, te da je fudbalska reprezentacija jedan od najboljih promotera istinskih vrijednosti naše zemlje. Predstavnici ove Kompanije ističu da su posebno ponosni što imaju mogućnost da u saradnji sa Nike-om, Adidasom I Umbrom, trojicu talentovanih mladih igrača podrže vrijednim sponzorskim ugovorima, ali su istakli I da je izuzetna čast što će ova kompanija biti  dio sportskih uspjeha koje će reprezentacija I ova tri sajajna momka sigurno napraviti u budućnosti.

O mladom  Rijadu Sadiku znamo da je član akademije Bordo tima, koja je u funkciji od 2014. godine, te da ga mnogi smatraju jednim od najperspoektivnijih mladih igrača naše zemlje. On je fudbaler Sarajeva, gde radi naporno kako bi bio spreman za ovo istorijsko takmičenje. "Moramo biti pravi i dati sve od sebe, tek onda možemo nešto napraviti. Naša ekipa ima kvalitet, hemija i atmosfera u ekipi je odlična, a u elitnom krugu kvalifikacija smo pokazali koliko smo snažni kao kolektiv", istakao je kadetski reprezentativac BiH.”

Sedamnaestogodišnji Demirel Veladžić je više od godinu dana član Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, dolazi iz Velike Kladuše, a u ovoj sezoni, sa dosta uspjeha, nastupa za kadetsku selekciju klupske Akademije, koja je osvojila titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Nedim Hadžić je postigao pobjedonosni pogodak protiv Italije i jedini gol protiv Rusije koji su našu selekciju odveli na smotru najboljih U17 ekipa u Evropi. Hadžić je karijeru počeo u Novom Gradu, odakle je prešao u Olimpic, a u januaru prošle godine postao je član Akademije FK Sarajevo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi