Sportska senzacija na Koševu

Sarajlije igraju profesionalni američki fudbal

Sportska senzacija na Koševu

D. Kurbegović

Jedini bh. klub američkog fudbala KAF Sarajevo Spartans će u subotu, 23. aprila 2016. U 17:00h na stadionu Koševo igrati utakmicu protiv slovenačkog kluba DomžaleTigers. Utakmica se igra u okviru CEFL (Central European Football League) lige u kojoj se oba pomenuta kluba takmiče po prvi put. 

Iako su postojale inicijative da se pokrenu i drugi klubovi američkog fudbala u Bosni i Hercegovini, u Brčkom i Mostaru, KAF Sarajevo Spartans je trenutno jedini aktivni klub u ovom sportu koji egzistira u BiH. 

"Očekujem dobru utakmicu protiv nama zasad nepoznatog protivnika ss kojimjoš nismo imali priliku da se susretnemo, a ovo je ujedno i zadnja prilika naših klubova da održe mogućnost za prva dva mjesta u ligi koji vode u play-off. Zasad ta dva mjesta drže klubovi Zagreb Patriots i Kranj Alp Devils." - izjavio je član uprave i kapiten KAF Sarajevo Spartansa Tony Gotovac. 

Iako je dosadašnja podrška publike uglavnom bila iz redova prijatelja i familija igrača, igrači ovog sarajevskog kluba očekuju podršku svojih sugrađana i sugrađanki u ovoj predstojećoj utakmici na Koševu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi