Sportske igre mladih održane u Sarajevu i Zenici

Sportske igre mladih održane u Sarajevu i Zenici

A. Beganović

Nakon Konjica, Goražda, Širokog Brijega, Mostara i Čapljine, 5. BH Telecom Sportske igre mladih održane u Sarajevu i Zenici. 

Tri dana Igara u Sarajevu obilježile su fer utakmice i dobra zabava. U malom nogometu, odbojci, rukometu, odbojci na pijesku, košarci, tenisu, stonom tenisu i šahu, djevojčice i dječaci iz Sarajeva, Vogošće, Hrasnice, Ilijaša, Hadžića, Kiseljaka, Visokog i sa Pala, pokazali su svoje sportske vještine.

Prvog dana takmičenja Sarajevo je dobilo finaliste u odbojci u muškoj i ženskoj konkurenciji za 2000. godište i mlađe, a najuspješnija muška odbojkaška ekipa je Ultra Mahala."Bili smo najbolji u konkurenciji i nadamo se da ćemo proći Finale. A ako nastavimo ovako igrati idemo i u Split.", rekao je petnaestogodišnji Faris Memić, iz ekipe Ultra Mahala. 

I djevojčice i dječaci su bili sjajni i drugog i trećeg dana takmičenja u malom nogometu u obje konkurencije, a Salika Dokara, kapiten SFK 2000. koja je i prošle godine sa svojom ekipom osvojila Coca-Cola CUP, poručila je da su sretne što su ponovo dio Igara: "Bila je teška utakmica, ali mi smo bile  bolje i pobijedile smo. Sretne smo što smo ovdje."

Pod vrelim suncem sarajevskog neba igrao se i tenis na šljaci. Dugo se čekalo na pobjednika u toj konkurenciji jer su se svi igrači izvrsno kretali po terenu, a najbolji je bio Tarik Hadžić u konkurenciji 2004. godište i mlađi. Izvođenjem početnog udarca u Gradskoj areni Zenica zvanično su počela takmičenje u Zenici. Početni udarac je izveo Arnel 

Kalušić, savjetnika za sport Općine Zenica: “Zenica je dala podršku Igrama i sa njima smo već petu godinu. Ove godine je povećan broj gradova, što znači da i projekat raste. Djeca iz Zenice uživaju tokom takmičenja i raduju se dolasku na finale u Sarajevu.

Brojne djevojčice i dječaci iz Zenice istinski su uživali u malom nogometu, uličnoj košarci, rukometu, tenisu, stonom tenisu, odbojci i šahu. Svi oni pokazali su izuzetan sportski talenat. Na takmičenjima su im se pridružili i mališani iz Visokog, Kaknja i Žepča.

I sedmogodišnji Hamza Kovač je učestvovao na Igrama sa svojom ekipom u malom nogometu. Iako njegova ekipa nije uspjela proći u Finale nisu razočarani. “Super nam je bilo i ponovo ćemo doći. Dobro smo igrali”, rekao je sedmogodišnji Hamza.

Sva takmičenja su protekla u znaku fer igre i poštivanju protivnika. U saradnji s Košarkaškim savezom BiH, uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine u 28 bh. gradova promoviraju projekt “Fer igra za fer djetinjstvo”, s ciljem širenja tolerancije, fair play-a i prijateljstva kroz sport. 

Sreća na licima mališana bila je prisutna na svim terenima tokom održavanja Igara, a najradosnija SIM ekipa već naredne sedmice  pali motore svojih automobila i kreće u Srebrenik i Tuzlu uveseliti djevojčice i dječake.  

Najljepša sportska priča uljepšava raspust mnogim mališanima širom Bosne i Hercegovine, a i vi im se još uvijek možete pridružiti prijavom putem web stranice  www.igremladih.ba ili putem broja telefona 033 711 930.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.