Sportske igre mladih u Sarajevu ugostit će 1800 mališana

Finale u glavnom gradu

Sportske igre mladih u Sarajevu ugostit će 1800 mališana

Najljepša sportska priča u Bosni i Hercegovini, Sportske igre mladih, u prethodnih 67 dana posjetile su 25 gradova, ispunjavajući ljetni raspust osmjesima, druženjem i fer igrom. 

Pravo na jednako djetinjstvo imaju svi, pa su tako Igre u saradnji sa Košarkaškim savezom Bosne i Hercegovinu, uz finansijsku podršku USAID-a, iz 25 bh. gradova, osim sportskih rezultata, poslali i poruke prijateljstva. Posljednji gradovi koje su BH Telecom Sportske igre mladih posjetile u 2014. godini bili su Gradiška, Tešanj i Zavidovići, u kojima su se, zajedno sa djevojčicama i dječacima iz tih gradova, takmičili i mališani iz Kotor – Varoši, Dervente, Prnjavora, Kozarske Dubice, Prijedora, Doboja, Maglaja, Teslića, Jelaha, Zavidovića, Gornjeg Vakufa – Uskoplja, Nemile, Zenice, Banovića, Živinica, Lukavca i Žepča.

Zerina Kahrović, košarkašica iz Tešnja, kazala je kako joj se Igre mnogo dopadaju:

„Voljela bih da ponovo dođete u Tešanj! Lijepo smo se družili i zabavljali, Igre su zakon!“

Njeno mišljenje dijeli i odbojkašica Nina Marković iz Žepča, čija se ekipa u Zavidovićima plasirala na Finalno takmičenje u Sarajevu:

„U Zavidovićima smo se odlično zabavljale, ali smo imale i jaku konkurenciju. Znamo da nas u Sarajevu čeka još teža konkurencija i da će možda biti teško pobijediti, ali isto tako znamo da nas očekuje puno druženja i lijepih trenutaka, a tome se najviše radujemo!“

Finalna takmičenja u malom nogometu, košarci, rukometu, odbojci, odbojci na pijesku, šahu, tenisu, stolnom tenisu i badmintonu održat će se u glavnom gradu BiH u periodu od 19. do 23. avgusta, a Sarajevo će i ovaj put ugostiti vedra i nasmijana dječija lica na najbolji mogući način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.