Srbija bez problema u još jednom finalu

Finale Svjetske lige

Srbija bez problema u još jednom finalu

Srbija je očekivano prvi finalist završnog turnira Svjetske lige u Bergamu. U polufinalnom susretu, Srbija je bila bolja od Brazila 13:9. Srbija sutra ima priliku po treći put zaredom osvojiti Svjetsku ligu, sedmi otkako nastupa kao samostalna država. Tu su dva naslova Srbije i Crne Gore. Mađarska ima dvije titule, Rusija, Hrvatska i Crna Gora po jednu.

Srbija je opravdala očekivanja u polufinalnom susretu protiv Brazila. Selekcija koju vodi Ratko Rudić je
napravila puno ulaskom u polufinale, ali protiv Srbije nije mogla. Brazilci su držali priključak do tri minute prije kraja treće četvrtine. Tada ostaju sa čovjekom manje. Filipović postiže gol iz peterca, do kraja četvrtine Mandić podiže na četiri gola prednosti. Utakmica je već tada bila prelomljena. Na kraju je završilo 13:9. Kod Srbije smo imali pet igrača sa dva gola, Gojko Pijetlović je imao 11 odbrana, baš kao i njegov kolega na suprotnoj strani na golu Brazila.

Polufinale:
Srbija - Brazil 13:9

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.