Srbija bolja od Crne Gore, Grčka pobjedila Italiju

Početak Svjetskog prvenstva

Srbija bolja od Crne Gore, Grčka pobjedila Italiju

Derbi susret prvog kola grupne faze takmičenja na SP u vaterpolu igran je u grupi D. U duelu reprezenticija koje su kandidati za postolje, Srbija je savladala Crnu Goru 11:8.

Srbija je na minutu i 46 sekundi prije kraja prvog poluvremena imala četiri gola prednosti, ali se Crnogorci nisu predavali. U jednom trenutku su došli na gol zaostatka, ali Mandić i Prlainović vraćaju Srbiju na distancu. Kada je Jakšić zabio gol za 11:7 na šet minuta prije kraja  sve je bilo jasno. Filip Filipović se tri put puta upisao u strijelce, Aleksić i Mandić su dodali po dva gola.

Na drugoj strani smo imali tri igrača sa po dva gola, Darka i Draška Brguljana te Mladen Janovića koji je imao šut 2/5. Gojko Pjetlović je utakmicu završio sa devet, Miloš Ščepnović sa sedam odbrana. U istoj grupi AUstralija je odradila posao protiv slabog Japana, bilo je 10:4.

Hrvatska je imala Pavića na golu sa 15 odbrana, pa su u takvoj situaciji Kanađani bili nemoćni. U reprezentaciji Hrvatske su strijelci bili ravnomjerno raspoređeni, četvorica sa po dva gola, dok je Conway na drugoj strani završio sa tri gola. Na kraju je bilo 12:7. bez promašaja. Ambiciozni Brazilci koje sa klupe vodi Ratko Radić su uzeli samo bod kontra Kine, bilo je 9:9.

U grupi B, Amerikanci su tijesno slavili kontra Rusa 7:6. Rusi su imali priliku dohvatiti izjednačenje, ali gube loptu. Azevedo i Cupido su postigli skoro sve golove z pobjedničku selekciju (šest). Upravo u grupi B se dogodilo i malo iznenađenje. Grci su uspjeli savladati Italiju 11:10. Grcim se u reprezentaciju vratio Afroudakis njihov najbolji igrač koji se odužio sa tri gola (bez promašaja), uključujući i presudni za pobjedu tri minute prije kraja.

Rezultati:

Grupa A:
Hrvatska - Kanada 12:7
Brazil - Kina 9:9

Grupa B:
Grčka - Italija 12:11
SAD - Rusija 7:6

Grupa C:
Mađarska - Kazahstan 14:5
Južna Afrika - Argentina 10:6

Grupa D:
Srbija - Crna Gora 11:8
Australija - Japan 10:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.