Srbija bolja od Slovenije na otvaranju EP u futsalu

Pobjeda selekcije Srbije

Srbija bolja od Slovenije na otvaranju EP u futsalu

Selekcija Srbije savladala je Sloveniju na otvaranju Evropskog prvenstva u futsalu. Pred oko 11.000 navijača u beogradskoj "Areni" domaćin je slavio rezultatom 5:1.

Ipak, nije dobro počelo za srpski tim, jer su gosti već u trećem minutu stugli do vodstva, a strijelac je bio Osredkar.

Fudbaleri Srbije imali su nakon toga nekoliko šansi, ali ih nisu pretvorili u gol. U 14. minutu Slovenci ispunjavaju bonus poslije šestog prekršaja, a Janjić koristi kazneni udarac i poravnava na 1:1. Tim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku je viđena potpuna dominacija domaćina. Četiri puta golman Slovenije morao je da vadi loptu iz mreže, a strijelci su bili Rajčević, Pršić i Kocić dva puta.

Napomenimo i to da je promoter turnira proslavljeni fudbaler Dejan Stanković izveo početni udarac prije meča ove dvije reprezentacije.

Na kontinentalnom šampionatu učestvuje 12 selekcija podijeljenih u četiri grupe, a titulu brani Italija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi