Srbija do finala lako, Hrvatska tek nakon peteraca

Italija i Grčka u borbi za broncu i Rio

Srbija do finala lako, Hrvatska tek nakon peteraca

U finalu Svjetskog prvenstva igrat će Hrvatska i Srbije. Dvije reprezentacije koje smo gledali ne tako davno u finalu Svjetske lige u Bergamu. Ali dvije reprezentacije koje nikadameđusobno nisu igrale u finalu Svjetskog prvenstva.

Hrvatska je protiv Grčke bila blagi favorit, ali se gledajući igre Grčke na ovom prvenstvu mogao očekivati otvoren susret do kraja. I takav je bio, odlučili su na kraju peterci. Opet, Hrvatska je utakmicu držala pod kontrolom dobrim dijelom.

Prednost se kretala, od početnih 4:1, preko 5:2, do 10:8 kada je Grčka posljednji put bila u minusu dva
gola malo nešto više od dvije minute prije kraja. Grci se nisu predavali i prvo ujedno i jedino izjednačenje na utakmici hvataju 27 sekundi prije kraja. Kolomvos je poravnao na 10:10. Hrvatska je imala puni napad, nije bilo potrebe za intervencijom golmana Grčke.

Kod izvođenja peteraca Josip Pavić je obranio šut Fountoulisa i Hrvatska je slavila 15:13. Lončar, Muslim, Sukno i Obradović su postigli po dva gola, kod Grčke Vlachopoulos tri. Pavić je imao tri odbrane više od Flegkasa.

Srbija je i protiv Italije potvrdila svoju odličnu formu na ovom turniru. Već nakon prve četvrtine stvari su posložene prema očekivanju, jer je Srbija imala velikih 4:0. Krenuo je Prlainović, nastavili su Ćuk, Mitrović, Mandić. S obzirom da je na poluvremenu Srbija vodila 8:2, već tada je sve bilo jasno.

Italija je nešto bolje odigrala preostale dvije, ali niti Srbi s obzirom na veliku prednost nisu morali forsirati. Na kraju je Srbija pobjedila 10:6. Kod Srbije najbolji Stefan Mitrović sa tri gola i Branislav Mitrović na golu sa 12 odbrana. Zanimljivo, Filip Filipović je imao šut 0/6. Italija je imala tek Fondellija sa dva gola.

Polufinala:
Hrvatska - Grčka 15:13 peterci
Srbija - Italija 10:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.