Srbija i Hrvatska u borbi za veliko finale

Svjetska liga

Srbija i Hrvatska u borbi za veliko finale

D. Vejo

Ovog vikenda završava se Svjetska liga u vaterpolu, a borbu za veliko finale vodiće Srbija i Hrvatska.

Delfini su u četvrtfinalu takmičenja savladali selekciju Japana rezultatom 19:10, dok su Barakude bile bolje od Kazahstana sa 19:13, čime su obje reprezentacije otvorile vrata velikog polufinala.

Tamo, izabranike Dejana Savića će sačekati Amerika, dok će Hrvatska koplja ukrstiti sa Italijom. Svakako veliki ispiti za jedne od najboljih reprezentacija svijeta u posljednjih nekoliko godina.

Polufinalni mečevi igraju se u subotu, dok je finale zakazano za dan kasnije, u nedjelju.

Ukoliko se dogodi scenario da se dvije pomenute selekcija nađu u finalu, uloga favorita ide na adresu Delfina, koji u posljednje tri godine nisu izgubili niti jedan turnir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi