Srbija i SAD sa dvije pobjede

Svjetska liga vaterpolo

Srbija i SAD sa dvije pobjede

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Italiju rezultatom 6:4 (2:2, 2:0, 1:0, 1:2) u 2. kolu Grupe A završnog turnira Svjetske lige koji se održava u Podgorici (Crna Gora).

Izabranici selektora Dejana Udovičića imali su teži posao nego protiv Japana, ali su na kraju ipak uspjeli doći do trijumfa. Srbija je na polovini meča imala vodstvo od 5:2 što je bilo dovoljno da se na kraju upiše trijumf.

Najefikasniji igrač u timu Srbije bio je Vanja Udovičić sa dva gola, dok su po jedan dodali Gocić, Nikić, Rađen i Filipović.

U narednom kolu, ujednom i posljednjem u grupnoj fazi takmičenja, Srbiju očekuje duel sa selekcijom SAD-a koja je nadigrala Japan sa 14:3. U drugoj utakmici igraće Japan i Italija.

Poredak Grupe A
Srbija 4 boda, SAD 4, Italija 0, Japan 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.