Srbija je olimpijski šampion u vaterpolu

'Delfini' očitali lekciju 'barakudama'

Srbija je olimpijski šampion u vaterpolu

Nakon mnoštvo osvojenih medalja na evropskim i svjetskim takmičenjima, vaterpolo reprezentacija Srbije konačno je došla i do najsjajnijeg odličja na Olimpijskim igrama.

'Delfini' su večeras pružili odličnu partiju u finalu Igara u Riju i sasvim zasluženo su savladali Hrvatsku sa 11:7.

Srbija je imala dobar start meča te je prva stigla do vodstva, i to preko Pijetlovića.

Izabranici Dejana Savića imali su par napada da uvećaju vodstvo, ali svoje prilike nisu iskoristili. Hrvatski vaterpolisti uspjeli su da kazne promašaje 'delfina' i preko Sukna dođu do izjednačenja.

Uslijedila je potom mini serija 'delfina' od 2:0, a strijelci su bili Mandić i Mitrović.

Do kraja prvog dijela viđen je još jedan gol. Garcia je na dva i po minuta do kraja prve dionice uspio da smanji zaostatak 'barakuda'.

U drugoj četvrtini pogodaka nije bilo u prva četiri minuta, a onda je Srbija dobila priliku da sa igračem više uveća svoje vodstvo. Hrvati su uspjeli da se odbrane u prvom navratu, međutim, pri povratku njihovog igrača u bazen primaju četvrti gol.

'Delfini' su polako dizali ritam i u veoma kratkom vremenskom periodu imali su +3 (5:2). Strijelac je ovaj put bio Gocić nakon sjajnog loba.

Četrdesetak sekundi kasniije Hrvati imaju igrača više, što i koriste i preko Šetke smanjuju na 5:3.

Ipak, to nije uzdrmalo ekipu Dejana Savića, koja fenomenalnim golom Mandića vraća prednost od tri gola.

Rezultatom 6:3 se i otišlo na odmor.

Prvi napad u drugom poluvremenu pripao je selekciji Hrvatske. 'Barakude' koriste lošu postavku u odbrani Srbije te uspijevaju da zatresu mrežu 'delfina'. Četvrti gol Hrvata djelo je Burića.

I onda kada se činilo da hrvatski vaterpolisti mogu uhvatiti priključak, uslijedila je bomba Filipovića za 7:4.

Isti igrač povećao je na 8:4, ali je Sukno uspio da drugim golom na meču ostavi Hrvatsku u igru (8:5).

Mnogi su očekivali da će se ovim rezultatom završiti treći period, ali sve je izenadio Mandić, koji na desetak sekundi prije kraja sjajnom šraubom dovodi Srbiju na velikih 9:5.

U sjajnom ritmu Srbija ulazi u četvrti period i nakon samo 23 sekunde postiže deseti pogodak. 'Delfini' su veoma kratko uživali u golu Pijetlovića jer je već u narednom napadu Sukno postigao treći gol na meču i tako smanjio na 10:6.

Više od toga Hrvati, ipak, nisu mogli. Protiv razigranog rivala do kraja susreta nisu imali ni gram šanse. Srbija je odigrala sa pola gasa i u takvom ritmu sačuvala je visoko vodstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi