Srbija odbranila naslov Svjetske lige u vaterpolu

U finalu savladali Italiju

Srbija odbranila naslov Svjetske lige u vaterpolu

D. Vejo

Vaterpolo selekcija Srbije odbranila je trofej Svjetske lige, nakon što je danas u finalu savladala Italiju rezultatom 10:9, po četvrtinama je bilo 1:4, 2:0, 5:2 i 2:3.

Utakmica nije dobro počela za Delfine. Nakon svega šest minuta igre, na semaforu je stajalo 0:4 u korist Italije, koju je sa dva pogotka predvodio Di Fulvio. No, pred kraj prvog perioda, Mitrović uspjeva da smanji na 1:4.

Međutim, svjetski prvaci u nastavku prebacuju u veću brzinu. Drugu četvrtinu, Dejan Savić i njegovi izabranici dobijaju rezultatom 2:0. Na predah, Italijani odlaze sa prednošću od jednim golom (3:4).

Ipak, Delfini su se raspucali u trećoj dionici rješavaju u svoju korist sa velikih 5:2, pa tako prije početka posljednjeg kvartala imaju prednost od četiri pogotka (8:4).

Uspjeli su Italijani da se trgnu u posljednjoj dionici, ali snage za potpuni preokret nisu imali.

Ovo je bilo 12. zlato u Svjetskoj ligi za Srbiju, koja se sada okreće pripremama za Evropsko prvenstvo u Budimpešti, koje se održava za mjesec dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije