Srbija oslabljena počinje Svjetsku ligu

Problemi za Delfine

Srbija oslabljena počinje Svjetsku ligu

D. Vejo

Vaterpolo reprezentacija Srbije od naredne sedmice kreće u pohod na nova odličja, a kao prvi izazov predstoji im Svjetska liga.

Naime, oni će u prvom kolu ovog elitnog takmičenja svoja koplja ukrstiti protiv Rumunije u Kragujevcu. Međutim, pred ovaj meč, Srbija će biti oslabljena neigranjem dvojice ključnih igrača.

Na spisku očekivano nema sada već bivšeg kapitena Živka Gocića kao i Slobodana Nikića, koji su završili karijeru. Pored njih, u timu neće biti i mladog Nikole Jakšića koji se razbolio kao i Andrije Prlainovića.

S toga, u nacionalni tim će ući nova imena. Riječ je o Radomiru Drašoviću mladom vaterpolisti koji igra za beogradski Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi