Srbija potopila Njemačku u Berlinu

Svjetska liga

Srbija potopila Njemačku u Berlinu

D. Vejo

Vaterpolo reprezentacija Srbije nastavila je u pobjedničkom ritmu, nakon što su jučer u okviru drugog kola Svjetske lige savladali selekciju Njemačke u Berlinu rezultatom 9:15, po četvrtinama je bilo 1:4, 2:3, 2:3 i 4:5.

Meč nije dobro počeo za Delfine. Domaćin je poveo već nakon minut igre preko iskusnog Rila. A onda, izabranici Dejana Savića pale svoje motore, te sa četiri pogotka u mreži Nijemaca, period privode kraju. Pogađali su dva puta Filipović, te po jednom Pijetlović i Mandić.

Druga dionica, protekla je u znaku srbijanskog vaterpoliste Miloša Ćuka koji je zabio dva pogotka, dok je jednom siguran bio Ubović. Međutim, ni domaćin nije ostao dužan, pa tako postižu dva pogotka. Na odmor se odlazi pri rezultatu 3:7 u korist Srbije.

Nakon odmora, prvi su mrežu protivnika zatresli Nijemci. Nakon toga, kreće serija Delfina. Pogađali su Ubović, V. Rašović i Subotić.

Srbijanski vaterpolisti spustili su ručnu, te u posljednjoj četvrtini primili četiri a postigli pet golova, i tako upisali novi trijumf.

Podsjetimo, Srbija brani trofej Svjetske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi