Srbija potopila Rumuniju

Svjetska liga

Srbija potopila Rumuniju

D. Vejo

Vaterpolo reprezentacija Srbije nastavila je u pobjedničkom ritmu, nakon što su u prvom kolu Svjetske lige savladali selekciju Rumunije rezultatom 19:8, po četvrtinama je bilo 6:0, 5:1, 1:5 i 7:2.

Srbija je sjajno otvorila meč, nakon što je Duško Pijetlović nakon svega 15 sekundi načeo mrežu protivnika. Nakon toga, siguran je bio Aleksić, a za njim su pogađali Filipović, Subotić, Rašović te ponovo Pijetlović.

U drugoj četvrtini, Srbija je nastavil u istom ritmu, s toga je istu dobila rezultatom 5:1, a na odmor se odlazi s prednošću Delfina od 10 golova razlike (11:1).

Treća dionica donijela je pad u igri izabranika Dejana Savića, a protivnik to iskorištava pa istu riješava u svoju korist (1:5). Međutim, Delfini u posljednjoj četvrtini ubrzavaju, te sa sedam pogodaka u mreži Rumuna, privode meč kraju.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Aleksić sa četiri data gola, dok je to kod Rumuna bio Renes sa tri postignuta gola.

Naredni meč Srbija igra šestog decembra protiv Njemačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi